söndag 27 oktober 2013

Jag har ingen lust

Ibland har jag bara ingen lust. Ingenting låter direkt lockande eller roligt. Jag känner mig orkeslös och närmast apatisk.

Jag vet åtminstone tre saker som ökar sannolikheten att jag känner så.
 • Jag känner mig stressad eller pressad.
 • Jag har inte sovit ordentligt de senaste nätterna.
 • Jag har druckit alkohol dagen innan, även om det bara var en öl eller två.

Ofta finns det vid sådana tillfällen ett antal saker på programmet som jag hade tänkt att jag skulle göra, men jag kan inte hitta någon motivation att göra dem. Det kan gälla både "tråkiga" saker jag borde göra och "roliga" saker som jag normalt sett skulle velat göra.

Allt för ofta slutar det istället med att jag "slösurfat" bort dagen, eller på annat sätt fördriver den utan att ha vare sig åstadkommit någonting eller egentligen haft speciellt roligt. Det i sin tur ökar risken för att jag fortsätter känna lika dan nästa dag.


Jag misstänker att det bästa jag kan göra är att försöka göra det jag rent rationellt inser att jag vill göra, även om jag inte känner mig sugen på det för stunden. (Jag känner ju mig inte sugen på någonting, så "vad jag är sugen på" går inte att använda som hjälp.)

Jag kommer att tänka på följande citat från affärsmannen Dale Carnegie.
Inaction breeds doubt and fear. Action breeds confidence and courage. If you want to conquer fear, do not sit home and think about it. Go out and get busy.
Så kanske spelar det inte så stor roll vad jag gör, så länge jag gör "någonting". I det här fallet är "någonting" vad som helst annat än att sitta och slösurfa och tycka synd om mig själv. Ofta räcker det med att börja med någonting så rullar det liksom på. Så hemligheten är kanske att bara komma igång.

Hur gör du på dagar när du inte har någon lust?
Inaction breeds doubt and fear. Action breeds confidence and courage. If you want to conquer fear, do not sit home and think about it. Go out and get busy.
Read more at http://www.brainyquote.com/quotes/quotes/d/dalecarneg132157.html#XWSwCis1AwXqTXcp.99

2 kommentarer:

 1. Just nu har jag ingen lust att skriva om kommentaren jag just skrev och som försvann för att jag tryckte på fel knapp...:(
  Så vad gör jag då när jag inte har någon lust?
  Just den här gången låter jag helt enkelt bli att göra det..(Intressant med tanke på att svaret jag hade formulerat inte lutade åt detta håll)
  Delar gärna med mig av mina tankar vid förfrågan, någon annan gång.
  /Domnisoara F

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd att kommentaren försvann!
   Förstår dock att det inte känns så kul att försöka skriva samma sak igen. Och det är väl ungefär så meningsfullt många saker känns på dåliga dagar.
   Ser fram emot att få ta del av dina tankar vid ett annat tillfälle!

   Radera