lördag 19 oktober 2013

Man måste inte bli munk

Denna blogg handlar ju om min jakt på ett "varför" i mitt liv. Det riskerar kanske bli lite högtravande och stort. Varför finns jag? Vad är mitt livsmål? Vad är min passion i livet? Det är ju onekligen väldigt stora frågor.

Ett problem med att tänka på det i så stora termer är dock att det tenderar att leda till handlingsförlamning.

"Hitta sitt livsmål – det kan ju inte vara lätt! För att hitta svaret på en så stor fråga måste man förmodligen sitta på en bergstopp i Tibet och meditera i tre år. Det gör ju inte jag, så då kommer jag nog inte komma fram till svaret."

Entreprenören Derek Sivers föreslår att man istället skall fokusera på vad som på en daglig basis gör en intresserad eller skrämmer en. Tycker du det är kul att laga mat? Bjud in vännerna på middag. Verkar att stå på scen läskigt men ändå lockande? Prova en teaterkurs för nybörjare.

Sakta men säkert, steg för steg, kan man hitta det som man tycker om i livet.

Vad lockar eller skrämmer dig?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar