fredag 25 oktober 2013

Om jag är sen bjuder jag på kaffe

Det egentliga målet med att hitta "varför" i mitt liv är ju att jag vill leva ett bra liv. Ibland kanske man dock kan hitta vägar till att ha det bättre som inte kräver att man kommit på just detta "varför".

Ett exempel är att jag har haft svårt att komma ur sängen och iväg till jobbet på morgnarna under de senaste månaderna. Det har lätt blivit både en och två "snoozar" för mycket. Normalt sett har jag trillat in lagom till vårt morgon möte kl 09:30. Ibland har jag dock inte ens lyckats hålla den tiden. Det har känts sådär.

Vid ett morgonmöte för någon månad sedan utannonserade jag därför följande.
Varje morgon från och med nu som jag inte är är här klockan åtta bjuder jag alla på en kaffe.
Jag införde alltså ett straff för mig själv om jag var sen!


Resultatet har varit strålande! Jag har sedan dess varit på jobbet klockan åtta näääästan varje dag. Får erkänna att jag faktiskt lyckats missa tiden två gånger, dock med mindre än tio minuter i båda fallen. Men två gånger har jag alltså fått bjuda kollegorna på kaffe vilket har kostat mig totalt 280 kr. Det har jag dock betalt med ett leende.

Detta straff – eller utmaning kanske jag skall säga, för det är så jag ser det – har verkligen hjälpt mig komma iväg på morgnarna. Kanske är fånigt att det skall behövas, men så är det. Nu håller jag dock tummarna för att jag slipper bjuda på kaffe fler gånger framöver. Det kommer bli dyrt i längden annars!

Hur kan du "straffa" dig själv till ett lyckligare liv?

1 kommentar: