söndag 22 december 2013

En allvarlig sjukdom

Jag har klarat mig undan några allvarligare sjukdomar i livet. Nu, precis inför jul, har jag blivit påmind om hur tur jag har haft.

En bekant till mig har fått en hemsk "julklapp" – diagnosen multipel skleros (MS). Det är något som hen kommer få kämpa med resten av livet. Dessutom har hen nyligen gift sig och har ett litet barn. Inte precis en dröm-start på det nya året. Jag önskar verkligen att de kan finna styrka mitt i allt och att hen får all läkarhjälp man kan få.

http://www.flickr.com/photos/trentenkelleyphotography/11500876965/

Detta förde mina tankar till min fråga om "varför". Som jag skrivit om tidigare har ju den sjuke bara en önskan – att bli frisk. Skulle mina tankar om "varför" hålla om också jag fick diagnosen MS? Skulle jag känna att samma saker var viktiga i livet?

När jag tänker på det så känns det lite som ett krav för att jag skall vara nöjd med svaret. För om svaret inte är djupare än att en sjukdom kan ändra det, då kan det väl inte vara så värst grundläggande?

Hur tänker du?

2 kommentarer:

  1. Hur vansinnigt det än låter kan sjukdom ge ett rikare liv. Vår grinighet i vardagen över små motgångar ges en annan proportion. Inte självklart men en möjlighet. :/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag förstår hur du menar. Det kan nog helt klart ge perspektiv på saker och ting. Får hoppas att det fungerar på det sättet i detta fall!

      Radera