tisdag 10 december 2013

Mål som inte motiverar

Denna blogg skapades till stor del av att ville bli av med en känsla av meninglöshet. Jag kände mig uppgiven och utan motivation eller lust att göra saker. Jag kunde rada upp listor av saker jag borde göra eller kunde göra, vilket mestadels gjorde känslan värre. Det fanns så många saker jag kunde göra, saker jag visste att jag borde eller kanske till och med tidigare velat göra, men som nu inte kändes lockande alls.

En tanke jag har nu är att jag nog delvis hade fel mål. Jag hade bestämt mig för vissa saker som jag skulle ta mig för eller nå, men insåg inte att jag egentligen inte ville dit. Det var alltså inte mig det var fel på, utan mina mål.

http://www.flickr.com/photos/yogendra174/4382265877/

I det här fallet tror jag, med distans på någon månad eller två, att en del i det var att jag var inställd på att starta eget bolag. Det är absolut inget fel med att göra det och en vacker dag kanske jag gör det också. Men jag hade intalat mig själv att jag borde göra det, att det var rätt väg framåt och att det de övriga alternativen var sämre. Så när jag i praktiken kanske inte var riktigt så sugen som jag tänkt mig på att starta eget så uppstod en kollision i huvudet. Jag ville vilja starta bolag, men ville det inte.

Nu har jag valt en annan väg framåt, där jag byter jobb men inte startar eget. Det känns befriande att ha tagit beslutet. Istället för tvivel om vad som är rätt är jag nu nyfiken på hur det nya skall bli. Det känns bra.

Som uppmuntran bifogar jag följande citat.
Giving up doesn't mean you're a quitter. It just means whatever you're fighting for is no longer worth the fight.
Har du några mål du siktat in dig på men som inte längre motiverar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar