lördag 1 augusti 2015

Behov av närhet

Nyligen har jag läst boken Du är mer än du anar av Tommy Hellsten. Den innehåller många avsnitt som resonerar med mig.

Ett av dessa är så bra att jag återger en del av det här.
Ingen av oss är suverän. Djupt i vårt inre döljer sig behovet av ömsesidighet, av att bli sedda och hörda. Ju djupare vi bekantar oss med vår egen ofullständighet, desto bättre förstår vi vårt behov av närhet. Då börjar vi skaffa oss de färdigheter som behövs för att skapa kontakter och upprätthålla dem. Intresset för mänsklig interaktion vaknar.
Detta kände jag var väldig träffande. Det är nog just i detta uppvaknande jag befinner mig. Kanske delvis på grund av att jag insett att jag är rädd för att vara ensam? I vilket fall har jag börjat hitta ett större intresse för att hålla kontakt med människor.

Kissing good-bye, av EladeManu

Det är inte så att jag inte brytt mig om andra människor tidigare, det är bara det att jag aldrig varit speciellt bra på att hålla kontakten med folk. Att lära känna nya människor jag möter har inte varit ett problem, men om inte omständigheterna sedan tvingat ihop oss regelbundet så har den nya bekantskapen lätt runnit ut i sanden.

Det skall jag försöka bli bättre på att undvika!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar