tisdag 12 januari 2016

Ingen "quick fix"

Denna blogg startade med syftet om att hitta svaret på "varför" i mitt liv. Även om jag inte tänkte på det på det sättet, var jag nog ute efter en snabb och enkel lösning på ett svårt problem - en "quick fix".

rings edit, av Steve

Idealisten i mig vill gärna tro att det finns en sådan – ett enkelt och slutgiltigt svar som fungerar på alla frågor.

Det skulle kunna tänkas vara "för att vara lycklig". Det är åtminstone det bästa jag har kommit fram till hittills. Fast åter igen, idealisten ville ha ett "bättre" svar. Jag vet inte riktigt vad det skulle vara, men något som kändes mer som en "aha"-upplevelse.

Dessa idealistiska tankar fick sig ännu en allvarlig törn, när jag läste följande ord av Dalai Lama.
You shouldn't have the notion, for instance, that there is just one key, a secret, and if you can get that right, then everything will be okay. It is similar to taking proper care of the physical body; you need a variety of vitamins and nutrients, not just one or two. In the same way, in order to achieve happiness, you need a variety of approaches and methods to deal with and overcome the varied and complex negative mental states.
Aj! Det gjorde ont för idealisten.

Nu är det ju förstås inte nödvändigtvis så att han har rätt, men risken är överhängande att han har mer rätt än jag.

Vad tror du? Finns det någon "quick fix"?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar